۱۳۹۲ مهر ۲۴, چهارشنبه

ساز و برگ قزاق؛ دفتر نمایش هنر


شام امروز (چهار شنبه، 16 اکتبر) سالن برنامه های هنری دانشگاه کازنو، میزبان گروه اکستر هنرستان ملی قورمان غازی بود.
این برنامه ی هنری، با چند ارکستر اجرا شد. نوازندگان در چند گروه، نواختند. گروه دمبوره، گروه ویولن، گروه دهل و...
در این برنامه هنری، چندین پارچه آهنگ به قزاقی ترین شکل، به اجرا در آمد. هنرمندان این برنامه، با نمایش هنر خویش و با نواختن گیرا، چشم بینندگان را به خود خیره کرد.
هنر قزاقی، چشم خاص، گوش خاص و تعریف خاص می خواهد. موسیقی و نوازندگی را می توان یکی از مهم ترین بخش های هنر قزاق برشمرد.
آمیزش صدای دمبوره با ویولن، شاید چیزی است که تنها بتوان در هنر هنرمندان قزاق و در قاموس فرهنگ کشور قزاقستان یافت. دمبوره به عنوان آله ی موسیقی که در جهان زیاد شناخته شده نیست و از سویی، بیشتر در برخی کشورهای آسیای میانه، به عنوان آله اصلی موسیقی انتخاب شده و حتا تاجایی که موسیقی ملی خیلی از ملیت ها را تشکیل داده، در هنر قزاقی، جایگاه خاص دارد. ویولن یکی از پرطرفدارترین و پرمخاطب ترین آله ی موسیقی در میان همه ی کشورهای جهان است؛ اما چیدمان نت و صدای این دو آله ی موسیقی (ویولن به عنوان ساز کلاسیک و پرطرفدار و دمبوره به عنوان یک آله خاص و البته با مخاطبان محدود) خود هنر بزرگی است. ارکستر شام امروز، بیشتر از این جهت جالب و زیبا بود که در آن هنرمندان دو صدا را باهم چیدند.
پوشش (لباس) نوازندگان، به جزابیت برنامه افزوده بود. گروه مردها دمبوره زن با واسکت های قرص فولکلور و شلوارهای سفید و کلاه های گرد سفید مخصوص فرهنگ قزاقی و گروه بانوان با واسکت قرص، دامن های دراز چین دار سپید و کلاه های گرد سفید با تاجی از پر مرغ برسر، ترکیب دیگر از هنر قزاق بود.




عکس و مطلب: مهدی زرتشت

هیچ نظری موجود نیست :

ارسال یک نظر